Úvod » Rubrika A-tým

Tefal-Rowenta – Wolch Praha – 7:3 (2:2) (8.jarní kolo) I.třída (2.liga) skupina A

publikováno 23.05.2016

Kolaps v posledních 10ti minutách

Sestava: Jirka, Lafroit, David, Tomáš, Vašek, Honza

Hráno 23.5.2016 ve 20.30 na hřišti Astra 1

Proti Tefalu, který hraje převážnou část zápasu power play a navíc hraje velmi důrazně a napadá rozehrávku, se nám nehraje dobře. Na podzim jsme si dokázali s náročným stylem poradit a až do 38.minuty se pro nás i dnešní zápas vyvíjel dobře, konec nám ale krutě nevyšel.

Tlaku soupeře, který byl dán individuální kvalitou (konkrétně rozdílový hráč je s číslem 3), ale především hrou s brankářem v poli, jsme dokázali odolat a poté, co jsme se osmělili a několikrát zahrozili, jsme dokázali vstřelit první gól. Ve 12té minutě Vašek přecházel posledního hráče a byl by s dalšími dvěma spoluhráči sám před brankářem, avšak obránce si pomohl úmyslnou rukou (rozhodčí to řešil domluvou či čím). Z trestňáku se ale prosadil Lafroit, když propálil vše, co mu stálo v cestě. Za další dvě minuty to bylo ještě veselejší, když naši krásnou akci po Vaškově přistrčení ze střední vzdálenosti zakončil gólově David. Bohužel do poločasu dokázal Tefal srovnat. Samozřejmě k tomu využil power play, avšak góly byly docela smolné. První jsem moc neviděl, volný hráč myslím využil zaclonění Jirkovi a mám za to, že míč zapadl k bližší tyči, druhý gól byl vyloženě smolný, to když střelu z úhlu blokoval Vašek, ale změna směru udělala Jirkovi čáru přes rozpočet a míč se opět dostal kolem bližší tyče do brány.

Druhý poločas jsme začali ještě dobře a odměna se dostavila. Faul na Vaška byl odpískán, a ačkoliv stála zeď krásně odkrokované (sotva) 4metry, Lafroit pálil opět přesně. Ještě jsme mohli náskok navýšit (odkrytá brána hlavně u Davidova zakončení vzývala balón), ale bez pojistky bylo posledních 12 minut noční můra. Srovnání – ztráta balónu na naší polovině a i přes zdánlivě včasné vrácení, střela mezi našimi obránci prošla zpoza vápna do sítě. Obrat ve skóre – při dalším zbytečném pokusu o sebrání balón brankáři soupeře na naší polovině se otevřel prostor pro rychlou kombinaci, kdy hráč zakončoval do naší odkryté brány. Při dalším takovém pokusu se pokusil zastoupit obránce Jirka, ale chytře hrajícímu soupeři stačilo nahrát nazpět volnému spoluhráči, který předvedl ukázkový lob. Za stavu 3:5 jsme se pokusili o power play i my, ale zaprvé soupeř dobře napadal a zadruhé jsme ani pořádně nevěděli, kdo kam má jít (škoda, že jsme si to řekli při time outu). To nemohlo dopadnout jinak, než že ze špatné přihrávky na naší polovině vzešel 6.gól do zcela prázdné brány. To už někteří hráči viděli rudě (i když soupeř nehraje zrovna čistě a pan rozhodčí není z nejpřesnějších, dlouho jsem od nás neviděl něco tak divného), takže si David vykoledoval žlutou a vzápětí ho napodobil i Vašek a to už jsme posbírali 6 faulů a z 10ti metrového kopu (zahrávaného z 9ti metrů) jsme dostali poslední a to již 7.gól.

Soupeř byl kvalitní, ale rozhodlo nedodržení trpělivého bránění (i když chápu, že je to dost na palici stále lítat bez balónu, ale na podzim jsme tak se stejný soupeřem vyhráli a nejen proti Tefalu na taktika platí), neproměnění těch pár šancí (do toho počítám i Honzovu desítku z prvního poločasu, mimochodem pro spravedlnost zahrávanou také z 9ti metrů), ale hlavně ty chyby a také si myslím, že nám došli síly a opět narážím na to, že tato úroveň se již s jedním hráčem na střídání zkrátka hrát nedá. Tak příště hlavně s chladnou hlavou a doufám, že proti Tlejícímu dřevu již s Jeníkem a snad i mou maličkostí předvedeme lepší výkon, i když zas tak hrozné to dnes nebylo.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Tom09 | 27.05.2016 17:20
Konečně nějaký komentář, už jsem myslel, že to stejně nikoho nezajímá. Honza více méně rozvedl můj názor, takže souhlas.
Osobní profil HonzaŠ | 24.05.2016 12:02
Presne tak, je to sice na palici behat furt bez balonu, ale proste musime hrat to, na co mame a co umime a to je presne tohle, ten beton, pri nemz clovek navic, v porovnani s tim stylem, jakej jsme hrali, rozhodne spis usetri sily...Kdybychom to hrali chytreji a furt ten blok nevytahovali, tak nam podle me souper vic nez 4 goly nedal...a sance by stejne prisly, vzdycky prijdou, staci si vzpomenout na zapasy treba proti Kmochaci (a nebo Comesu, kterej byl nakonec rad za vyhru o gol a jinak dava kazdymu kotel), kdy jsme hrali presne stejne (tehdy jsme teda byli bez stridani, takze nam ani nic jinyho nezbyvalo) a slavilo to uspech a sanci jsme ve vysledku meli spis vic nez souper a vylozenejsich...Pokud budeme minimalne 2 na stridani, budeme rychle stridat, tak si muzeme snad s podobnym souperem dovolit i hrat celkem otevrenej fotbal, ale takhle to vazne moc neslo...David argumentoval, ze tenhle tym hral tu powerplay mnohem, mnohem lip nez treba prave Kmochac, jenze ono "lip" spocivalo nikoliv v tom, ze by nas byli schopni prehrat pri tom postavenym bloku (golman zrovna zadnej bomber nebyl, navic skoro nestrilel a ten druhej hrac na vrchu jejich petky taky ne...a jinak tam nic extra nevymysleli, kombinacne), nybrz prave v tom, ze byli schopni si ten balon i pod tlakem při tom nasem zbytecnym vystupovani rychle bez chyb vymenit a vytvaret pak OPRAVDU nebezpecny situace...A haseni techhle situaci (a celkove tenhle pseudoaktivni styl braneni ty powerplay) pak stalo FAKT hodne sil, které nam pak chybely i v tech ojedinelych pokusech o brejky, apod., při ty trpelivy obrane sice furt musí ten jeden vepredu behat, ale ti ostatní si celkem odpocinou…A navíc mame v brane Jirku, kterej v podstate vsechno z ty stredni vzdalenosti chytne, ty první dva goly včera byly dost nestastny a jeho rozhodne nebyly…Celkove vzato souper docilil presne toho, co chtel, nas tou powerplay utahat, jenze docilil toho hlavne naší vlastní blbosti…To vyrazeni ma smysl proti slabsim tymum, kde ti hraci nejsou tak dobri na balonu, ale proti tymum kvality Tefalu je to cesta do pekla, naopak na podzim jsme je dokazali, tehdy i v oslabene sestave bez Vaska, udolat prave tou trpelivosti, pockali jsme si na jejich chyby (v obrane mají chvilema docela okna) a navíc dali 2 goly do prazdny a bylo…David sice rikal cosi v duchu, ze vyrazel, protože uz nemel silu, ze uz byl tak unavenej, ze nedokazal ten pohyb vpred zastavit, ale ruku na srdce…bylo to opravdu tak?! Nebylo to fakt spis o tom nedostatku trpelivosti a nechuti jen betonovat:-)?! Ne ze bych to nechapal, taky me dvakrat netesi chodit si zahrat fotbal s vyhlidkou, ze budu z 50 minut 40 nehat bez balonu, ale holt se to uz na jare tak vyvinulo a musime byt schopni si kriticky prebrat, na co mame a na co ne a tu hru tomu prizpusobit...

Aktualita

Wolch - Férovka 7:3 (1:1)
První letošní výhra po kvalitním výkonu všech hráčů...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz