Úvod » Rubrika A-tým

Wolch Praha – Tlející dřevo 0:3 (0:3) (9.kolo) I.třída (2.liga) skupina A

publikováno 07.11.2015

Bezkrevný výkon a dle mého zbytečná ztráta bodů

Sestava: Jirka, Stoki, David, Lafroit, Vašek, Honza Š., Skalik

Hráno 03.11.2015 ve 20.00 na hřišti Astra 2

Ke konci podzimu jsou výkony Wolchu jak na houpačce – v 6.kole vítězství, v 7.nejhorší výkon podzimu, v minulém výborný výkon a výhra nad silným Tefalem a s Tlejícím dřevem to bohužel žádná sláva nebyla. Nemohu hodnotit začátek, neb jsem dorazil tak po 10ti minutách (Skalik až po mně tak v 15.minutě), ale druhá polovina prvního poločasu byla až na pár záblesků slabá a to více méně od každého článku mužstva. Scházela přesnost, důraz, zakončení a především lepší pohyb. To musím vysvětlit – snaha o náběh i byla, ale pokud vidím, že obránce zavřel cestu, tak okamžitě změním směr a nabídnu se v jiném prostoru nejlépe tam, kde lze přihrávku dát do nohy. To byl totiž velký problém a předcházelo to prvnímu gólu. Stoki z posledního neměl komu dát (3 hráči rozeběhnutí, ale žádný sprint a hlavně pokrytí) a tak Stoki místo dlouhého nákopu přes zvolil špatně přihrávku po zemi, z čehož vzešel jen brejk 2:1. Jirka asi čekal přihrávku, udělal místo na bližší tyči a útočník soupeře měl situaci se zakončením velmi usnadněnou. Skalik měl po příchodu slibný start, připravil sobě i spoluhráčům pár šancí, ale ty jsme po hříchu neproměnili, a tak si naopak připsal mínus bod za účast na hřišti při obdrženém druhém gólu. A jeho úloha nebyla nepodstatná. Hráč soupeře dostal nahrávku po zemi (to z naší strany tolikrát vidět nebylo) a ačkoli byl zády k bráně, relativně z úhlu, ale cca 4m od brány, tak ani bránící Skalik, ani vyběhnutý Jirka nezabránili proniknutí (došourání) balónu do sítě. Nějak jsem nepochopil, jak to tam hráč Dřeva protlačil. Třetí gól jsme pak připravili soupeři také, špatná nahrávka od jednoho z obránců znamenala brejk 3:2 a hráč ve středu hřiště se z dost velké dálky rozhodl ke střele, která k našemu překvapení skončila až v síti. Je pravda, že trajektorie dráhy letu byla trochu podivná, protože kousek před Jirkou balón výrazně klesl, ale byl to laciný gól (třeba k tomu bude mít nějakou poznámku i gólman?).

Ve druhém poločase se naše hra zvedla, ale nebyli jsme schopní soupeře přetlačit, přehrát či ho zásadně rozhodit z jejich herní pohody. Dřevo hrálo velmi důrazně v obraně a snažilo se vyrážet do rychlých protiútoků. Dalo by se říci, že nasadilo naše oblíbené zbraně. Myslím, že nám dokonce rozhodčí neuznal regulérní gól, kdy viděl při souboji na brankovišti faul Davida, ale dle mého tam žádný přestupek nebyl. Možná by to mohlo zápas trochu oživit, ale popravdě více šancí mělo Tlející dřevo.

Snaha vidět byla, ale moc se nám nedařilo a nálada nebyla bojovná, spíše naštvaná, což mi přišlo zbytečné. Každý by měl při kritizování začít u sebe, i když některé vyřčené věci byly pravdivé, důležité je se však při zápase povzbudit. Na druhou stranu chápu, že když to vypadá, že do toho nedávají všichni 100%, tak to ostatní štve. Chce to opravdu makat, a to znamená sprintovat dopředu i dozadu, mít 100% nasazení v obraně i útoku, a pokud hráč dá do výkonu maximum, musí logicky brzy střídat. Jenže pokud klusáme tam a zpět, tak se takto na hřišti dá potloukat téměř bez střídání. Soutěžní zápas není o šetření sil, ty se dají při pravidelném střídání nabrat na střídačce, ale o neustálé snaze nabízet se. Není možné podávat vždy perfektní výkon, ale měli bychom se vždy kousnout a makat. Příště by to chtělo více jezdit, pravidelně střídat a věřím, že se opět vrátíme k lepším výkonům. I když příští zápas na Černém Mostě bude s velmi silným Arsenalem, který sice po úvodních 7 vítězství v posledních 2 kolech prohrál, ale bylo to vždy jen o gól. Neklopte hlavy, propadák to nebyl a věřím, že ještě do konce podzimu budeme bodovat, abychom se udrželi v kýženém středu tabulky, který je ale hodně našlapaný.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Wolch - Férovka 7:3 (1:1)
První letošní výhra po kvalitním výkonu všech hráčů...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery