Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Rubrika A-tým

Tefal Rowenta – Wolch Praha - 3:4 (1:4) (9. jarní kolo) II.třída (3.liga) skupina A

publikováno 02.06.2015

Vítězný souboj o první místo tabulky

Sestava: Jirka, Stoki, Tomáš, Lafroit, Skalik, Jeník, Vašek

Hráno 1.6.2015 ve 21.00 na hřišti Astra 2

Musím před vámi smeknout. Zaprvé kvůli tomu, že po podzimu byla na první pohled nepřekonatelná ztráta na Tefal 8bodů, a v pondělí večer šlo o zápas o první místo. K tomu samozřejmě dopomohly pro mne nepochopitelné ztráty Tefalu, ale i to, že kromě Kyxu jsme ostatní soupeře porazili a tudíž se na zdánlivě jasně postupujícího bodově dotáhli. Na výše popsaném se podílel celý tým a vlastně i jiné mančafty, ale zadruhé si zaslouží absolutorium za včerejší zápas všichni zúčastnění. I přes tvrdou hru Tefalu byly pouze dva momenty (no možná jich bylo více, ale nevidím a nemohu si pamatovat vše;-)), kdy jsme reagovali či komentovali buď rozhodnutí rozhodčího či diskutovali s rudě vidícími hráči Tefalu (to se ale netýká všech hráčů soupeře, pouze některých).

Nejdříve ale k průběhu zápasu. Až na výjimky jsme zformovali velmi dobře fungující obranu a nenechávali jsme se přehrávat jeden na jednoho a pokud se tak již stalo, tak jsme se zvládali doplňovat. V útoku byla hra nápaditá a rychlá, takže jsme i přes nižší procento držení balónu byli nebezpečnější. Že bude hra bolet, se ukázalo již na začátku, ale právě díky fyzické i psychické odolnosti jsme byli na výši a díky klidu mi přišlo, že zápas máme lépe ve svých rukách. Po tvrdém souboji ve středu hřiště jsme vybojovali míč, který Stoki rychle přihrál dopředu na Jeníka, který povedenou střelou zahrál pravačkou úspěšný karambol – levá tyč, záda gólmana a síť. Zanedlouho poté Vašek podržel míč, nahrál ho do strany na Jeníka, křikl si a díky přesné přihrávce mohl pohodlně zakončit. Soupeř byl samozřejmě nažhavený a je i velmi kvalitní, takže když se Stoki snažil předskočit hráče, ten si ho hravě odstavil, zatáhl balón po straně do vápna a díky rychlému náběhu dalších spoluhráčů z tohoto přečíslení došlo ke snížení našeho náskoku. Ten jsme ale do přestávky dokázali ještě zvýraznit. Nejdříve Vašek přistrčil balón Jeníkovi, který svou pohodu dokázal jeslemi obránci a suverénním zakončením podél brankáře. Náš jarní střelec měl prsty i ve čtvrtém gólu. Na něj byl totiž spáchán faul, po kterém následoval trestný kop, který zahrál bezchybně po zemi Vašek na k tyči naběhnutého a zakončujícího Tomáše.

Už v prvním poločase hrál Tefal občas power play, a tak nebylo překvapením, že ve stejném způsobu hry hrál i při třígólové ztrátě. Bránili jsme ale vcelku dobře, určitě obětavě a Tefal naštěstí nebyl příliš nápaditý, i když s postupem času byli naši hráči čím dál tím více unavení. To se projevilo i v útočné fázi, kde jsme již nebyli tak efektivní. Šance jsme si vytvořili a jejich neproměnění nás mohlo stát zápas. Soupeři se totiž podařilo snížit – střela obránce skrz Skalikovi nohy, které změnily směr, skončila totiž až za brankovou čarou a ještě hůře bylo o něco později, když jsme udělali chybu v útoku a rychlý brejk bohužel skončil opět v naší síti. V tu chvíli bylo už opravdu naše vítězství na vážkách, ale naštěstí už jsme do statistik zaznamenali pouze Tomášovu žlutou kartu (to byl ten druhý moment, kdy jsme se nechali vyprovokovat – Tomáš byl faulován, přesto pokračoval v postupu vpřed a při čistém souboji o balón mu byl odpískán faul, což docela peprně komentoval a ne nezaslouženě si vysloužil žluté ohodnocení).

Zápas mohl být pro nás klidnější, pokud bychom proměnili ve druhém poločase alespoň nějakou z mnoha šancí. Přesto šlo o jeden z nejlépe zvládnutých zápasů proti velmi silnému soupeři. Že šlo o tvrdý zápas, svědčí i to, že si soupeř ve druhém poločase připsal 5 faulů snad v desáté minutě. To jsme ale nedokázali využít, soupeř na čas opravdu ubral z agresivity, a když s postupujícím časem ztrácel nervy, tak si rozhodčí již nedovolil pustit nás k 10ti metrovému kopu. Díky vítězství nám stačí v posledním jarním zápase i remíza s 1.PSKN k udržení prvního místa, po kterém by nastalo rozhodování, zda postoupit o ligu výše či ne. Nejdříve se ale musíme soustředit na poslední zápas a až po něm se dohodneme, co bude dál.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil HonzaŠ | 06.06.2015 18:11
Jste pašáci, gratulace a poklona i ode mě:-)!
Osobní profil Kopy75 | 03.06.2015 11:29
Chlapci gratuluji !
Osobní profil Tom09 | 02.06.2015 19:26
No a vlastně Jirka se také alespoň jednou mohl trefit přes celé hřiště do prázdné

Aktualita

Wolch - Férovka 7:3 (1:1)
První letošní výhra po kvalitním výkonu všech hráčů...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery