Úvod » Rubrika A-tým

Jemné a Solené 1.FC - Wolch Praha 1:10 (0:4) (1. Jarní kolo) II.třída (3.liga) skupina A

publikováno 24.03.2015

Téměř bezchybný vstup do jarní části sezóny

Sestava: Jirka, David, Stoki, Jeník, Skalik, Honza Š.

Hráno 24.03.2015 ve 20.00 na hřišti Astra 1

Lépe asi úvod do druhé poloviny soutěže ani nemohl vypadat. Klíčem k úspěchu byla precizní defenziva, perfektní výkon Jirky v bráně a smrtící, velmi produktivní protiútoky. Velmi nám pomohl vstup do utkání. Po výborném zákroku Jirky, který zneškodnil tutovku soupeře, jsme se dostali do rychlého protiútoku, při kterém Davidovu přihrávku proměnil Skalik první střelou v první jarní gól. Zanedlouho po otevření skóre se po dalším brejku a výměně balónu mezi Stokim a Davidem měnilo skóre podruhé (druhá střela a druhý gól). Honza sice dorazil až za stavu 1:0, ale nové turfy se ukázaly být dobrou investicí. Nejdříve narazil Davidovi do běhu přesnou přihrávku a Davidův sprint z obrany až za obranu soupeře skončil dalším přesným zakončením. Další přihrávku si připsal Honza v situaci, kdy sice přečíslení 3 na 1 vypadalo jako zazděné, ale Jeník sledoval důrazně téměř ztracený balón a poločas díky tomu skončil velmi nadějně s čtyřgólovým náskokem.

Jemné a Solené se po celý druhý poločas uchýlilo k powerplay. Velmi důležité bylo, že jsme kompaktně a týmově bránili, Jirka předváděl excelentní zákroky a párkrát jsme měli i štěstí. Soupeř sice měl díky 5ti hráčům v poli převahu, ale díky dobrému pohynu celé obranné čtveřice jsme nenechávali tolik prostoru k zakončení a naopak díky Skalikově odebrání balónu soupeři měl Honza snadnou práci pro vstřelení svého prvního jarního gólu. Úspěšný pressing Honzy vedl k nepřesné přihrávce soupeřova hráče směrem k vlastní prázdné bráně a Skalik neměl problém zavést balón do místa určení. Soupeř ani při 6ti gólové ztrátě nepolevil a jednu z rychlých akcí zakončil z boku na bližší tyč útočník soupeře a překazil tak Jirkovi čisté konto. Možné zdramatizování zápasu jsme ale rázně odmítli dalšími góly. Jeník předvedl znovu důraz při napadání, přetlačil bránícího hráče a svůj samostatný únik proměnil. Stejně úspěšný byl i Honza a jeho další drzý průnik skončil střelou do tyče, aby jeho akci dokončil Skalik. Poté následovalo několik trestuhodně zahozených akcí, ale desátý gól se nakonec přeci jen podařilo vstřelit – asistenci si připsal David, zakončoval Honza.

 Výborný výkon, který ale není radno přeceňovat. Soupeř neměl gólmana, ten náš zachytal perfektně. Jemné a Solené jsou nebezpečnější směrem dopředu, ale naše obrana pracovala tak, jak by měla v každém zápase a naopak soupeř trochu vypouštěl návrat do obrany. Na druhou stranu náš přechod do útoku byl vcelku rychlý. Vyčerpávající byla první část druhého poločasu, kdy po permanentní pohotovosti v obraně scházely síly na útok a přicházeli jsme snadno o balón, ale v další části zápasu jsme již kombinovali lépe. Někdy jsme si ale s balónem hráli až moc, hlavně za stavu 9:1 jsme zazdili pár šancí až nepochopitelně, čímž jsme asi vyvážili výbornou produktivitu z první půlky. Doufám, že v dalším zápase se při proměňování šancí vrátíme spíše do těch prvních 40ti minut zápasu. Jinak velká pochvala jak všem jednotlivcům, tak týmu jako celku.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil HonzaŠ | 25.03.2015 2:16
...a Tomovi pochvala za bleskově napsaný článek:-)!

Aktualita

Wolch - Férovka 7:3 (1:1)
První letošní výhra po kvalitním výkonu všech hráčů...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz