Úvod » Rubrika A-tým

WOLCH Praha - HLAD FC: 2 : 3 (1 : 3) (6.kolo)

publikováno 08.10.2014 (aktualizováno 05.11.2014)

Sestava: Vašek, Skálik, Jeník, Jirka, Honza, Štýba, Tom N

Oproti předchozímu zápasu nastala situace, že jsme se sotva sešli a to jsme ješte úpěnlivě čekali na Skalika, který dorazil o něco později. Naproti tomu soupeř byl snad v osmi lidech a zjevně jim to, na rozdíl od některých z nás, nevadilo. Naopak, jak jsme o tom debatovali minule, dokázali vyšší počet hráčů využít k nátlakové hře a nakonec možná právě to rozhodlo o výsledku. Pro nás návod, jak to udělat, až se zase jednou za půl roku sejdeme ve větším počtu místo naříkání, že si někdo nezahraje.

Zápas jsme tedy začali s jedním na střídání a prvních cca 5 minut jsme se překvapivě snadno dostávali k soupeřově brance, bohužel bez nějakého výsledku. Poté ale, to už i se Skálikemli, začal pomalu nastupovat tlak ze strany Hladu. Nevím přesně, ale první gól jsme dostali tak v 10té minutě z protiútoku, který vedli 2 hráči soupeře na dva naše, ale Honza vracející se s hráčem ho moc nenapadal a tak se dostali souběhem až na vápno, kde soupeř celkem překvapivě nápálil bodlo přímo do šibenice. V tomto momentu se nám hra zhroutila a tlak Hladu začal být trvalý. Druhý gól padl po obléhání naší brány opět po ne úplně důsledném bránění - tentokrát Jeník běžel vedle svého hráče, pro změnu podél vápna, ale když se dostali na pravou stranu, hráč víceméně nerušeně vypáli a trefil vpravo nahoru, Jirka byl bez šance. Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat - tentokrát soupeř všechny naše hráče vyšachoval a to včetně Jirky, který se po kolotoči přihrávek v a okolo našeho vápna ocitl někde na zemi a tak úplně volný soupeřův obránce asi z 12 m skóroval pohodlně do prázdné branky lehkou placírkou. Velká škoda, že se naši útočníci nedívali, jak to s klidem provedl, protože pokud by se poučili, asi bysme odcházeli nejméně s bodem.

Konec poločasu byl už z naší strany lepší, což korunoval Skálik snížením na 1:3.

Ačkoliv to asi nikdo nečekal, v druhé půli jsme se celkem neuvěřitelně zvedli. Jednak vynikající výkony předváděli Jirka v bráně a Skálik na míči, jednak všichni ostatní jeli naplno a jelikož soupeř byl asi trochu uchlácholený průběhem první půle, začal s šancemi nakládat poněkud lehkovážně. Ne že by šance neměli, ale buď je zazdili včetně penalty a nebo je Jirka vychytal. My jsme se začali dostávat do rychlých protiútoků a začalo klasické wolchovské trápení v koncovce. Všechny šance si nepamatuju, ale Skálik, Jeník, Honza i Vašek měli každý minimálně dvě a to se držím při zemi. Co si ale pamatuju byly dvě megatutovky, které jsem viděl z lavičky: obě měli stejný průběh a bohužel i konec: po nebojím se říci skvělém vyšachování celého Hladu včetně Dušana uklizeného na zemi někde v koutě brány, které se povedlo díky sérii rychlých přihrávek (tady bohužel končí ta paralela s 3. gólem soupeře :'( 8o| :'( ) došlo cca z vápna k zakončení do téměř nebo úplně prázdné brány, ovšem zařízení trefeno nebylo (Vašek, Jeník). Nakonec se ale po dalších šancích přece jenom podařilo snížit na 2:3 - asi Honza???? nejsem si jistý. Nakonec jsme se odhodlali i power play, ale už bez větší šance - šlo o jen asi 3 minuty.

Velká škoda, remíza by byla pro nás po průběhu skvělým výsledkem. Tentokrát nás stálo body nejen zahazování šancí, ale oproti minulému zápasu taky malý počet hráčů. Štýba, nová posila, se bohužel, ať se na mě nezlobí, stala jen posilou početní, nikoliv kvalitativní - nechci mu brát iluze, hodně se snažil, běhal tam a zpátky, ale to asi nestačí ani na Wolch - s míčem to není úplně ono, fotbal asi není TEN sport. Příště se snad sejdeme v optimálnějším počtu a pokud budeme proměňovat aspoň jednu šanci z pěti a budeme bránit do těla, měli bychom zase začít vyhrávat.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Tom09 | 13.10.2014 16:23
já bych se rád do diskuze zapojil, ale vzhledem k tomu, že jsem nebyl přítomen, tak to mám jen zprostředkovaně
Musím ale ocenit článek i to, jak Honza doplnil či lehce korigoval. Mne také potěší, když je vidět, že články někdo čte a důležité je též vyjádřit názor .
Osobní profil HonzaŠ | 13.10.2014 12:54
...kdybs cetl pozorne ten muj prvni, dlouhej prispevek (chapu, ze to bylo dosti unavny:-D), zjistil bys, ze to tam je na jednom miste receno: "Jinak na onom Tomove vyroku na adresu nove akvizice se shodli v podstate vsichni..."...tedy prinejmensim vsichni, kdoz byli na minulem zapase, coz je uz ale 6 lidi...Jo a uz vim, odkud a proc mi byl Štýba tak povedomej, krome toho, ze si s nami byl jednou cutnout v lete na "treninku", tusim - je taky z Dubce, resp. z Dubecku a mnohokrat jsem ho videl v buse, naposledy dnes rano:-)..
Osobní profil TomN | 13.10.2014 12:43
No a proto si tady dopisujeme výhradně spolu - možná bysme si mohli i zavolat....čekal jsem např. vyjádření ostatních k mému poslednímu odstavci
Osobní profil HonzaŠ | 13.10.2014 12:26
...no ja to tehdy pochopil okamzite a taky jsem obratem patricne reagoval, Honzovi to ale zjevne uniklo:-)..
Osobní profil TomN | 13.10.2014 12:15
Už sem myslel, že to nikdo nepochopil
Osobní profil HonzaŠ | 13.10.2014 12:05
..jinak k Honzove komentari se da rict asi tolik, ze je skoda, ze se prisel podivat zrovna na bezpecne nejhorsi polocas z dosavadniho prubehu sezony (po puli sel tusim domu), jsme nepochybne schopni predvadet mnohem lepsi hru, coz, jak verim, taky jeste dokazeme, ono ale busit do plnych ze stavu 0-3 proti Hladu, jehoz domenou je prave pevna obrana, by bylo tezke nejen v situaci, kdy jsme byli oslabeni a navic vetsinu casu na hristi s novicem, ale bylo by to tezke i pro Wolch v lonske sestave...Jo a to s tim, jak to jde bez opor v komentarich s Jemne a Solene, byla tehdy dvojita ironie - nejdriv typicka Toma Neuhausla (tou oporou myslel z legrace sebe) a potom moje, abych ho tou svoji poznamkou prave o Honzovi T. trochu poskadlil:-)..Nelze brat vsechno moc doslova..
Osobní profil rumun69 | 11.10.2014 20:45
Kluci po komentářích z minulých zápasů, že i bez opor to jde jsem se na Vás přišel podívat a můžu Vám říct, že ta předvedená hra je opravdu hrozná..(omlouvám se za tohle přirovnání ale tak to cítím) Nemít v brance Jirku tak jste dostali 10:2 a nemuseli byste tady řešit nějaké situace ze kterých jste dostali pouze tři góly. To že Wolch neproměnuje 80% šancí to je jsný, ale mezihra je špatná.... Je to celé bez pohybu a bez nápadu....Hlad s Váma hrál otvřenou hru z důvodu toho, že jste směrem dopředu úplně bezzubí....Posilu, kterou přivedk Skalík snad ani není posila do počtu. Skalik je dobrej hráč a myslím si, že snad ví koho může a koho by neměl vodit na futsal....Docela dobrá posila je Honza, který kdyby tak moc nedržel balon a nechtěl tolik tvořit hru by byl ještě lepší.... Futsal je o narážečkách a o tvrdých střelách, které se trochu z vaší hry vytratili.... Skupina, která Vás letos zatihla, je opravdu tak strašně slabá, že postup by sned měl být jasný ale ale..... Mám hostování jen do konce roku, ale řeknu Vám, že se mi vůbec nechce vracet protože ta hra opravdu není dobrá.... Vím že některým hráčům bude po vůli, že se nevrátím.... Skuzte se kousnout a začít hrát zase Vaší hru.... Ze zápasu s Hladem nemá cenu rozebírat situace ze kterých jste dostali góly protože jich mohlo být třikrát tolik.....Sportu zdar a hodně štěstí v příštích kolech
Osobní profil HonzaŠ | 09.10.2014 12:50
...s tim druhym golem mas mozna pravdu, ja na to koukal ze stridacky a vybavuju si jen, ze jsem si nejdriv radostne oddechl, jak to Jirka pekne vychytal a ze je utok odrazen, lec bohuzel po nejake serii odrazu (nevylucuju, ze posledni nahravka sla cilene) jsme toho fika do prazdne stejne dostali...Jinak tlakem bych to (myslim obdobi mezi 1. a 3.golem) opravdu nenazval, byl to presne ten typ zapasu, ktery vyhraje ten tym, ktery se dostane do te role, ktera mu vyhovuje, to jest do role obrance, v tomhle jsme podle me my i Hlad hodne podobni (ne nadarmo k jejich minulemu zapasu Dusan rikal, ze prvnich 10 minut oni tvorili hru a tekli 0-3), je opravdu dost tezke je do plnych prekonat (a o to vic me mrzi ta prohra, protoze se nam to nakonec temer podarilo, ve smyslu vydolovani remizy)...Spis bych to nazval kontrolovanim zapasu nez tlakem - oni se soustredili hlavne na perfektni obranu a v nekterych momentech (i kdyz to se tykalo spis az stavu, kdy vedli o ty 3, resp. pak dlouho 2 goly) se po nasi ztrate balonu dopredu nehnali i kdyz mohli, spis balon podrzeli a v klidu rozehrali...Pod tlakem jsme byli spis psychologicky, ve smyslu "prohravame, citime,ze bychom meli neco delat a tvorit", jenze to byla na tom zacatku, kdy jsme na to objektivne moc nemeli, presne ta voda na jejich mlyn, proto jsem taky psal, ze jsme se meli podle me radeji soustredit pouze na to to nejak odkopat a postupne se trpelive dostat do hry...coz se nam bohuzel zacalo darit az od stavu 0-3, resp. hlavne pak az od stavu 1-3, tj. az ve druhe puli...
Osobní profil TomN | 09.10.2014 8:20
Díky za korekce, ale myslím si, že mezi 1. a 3. gólem Hladu jsme nic neměli a byli pod tlakem, zvedat jsme se začali až ke konci poločasu. Taky druhý gól si pamatuju přesně - ta nahrávka po vyšachování obrany šla na Kubáta zcela cíleně, prostě se jim to povedlo.
Osobní profil HonzaŠ | 09.10.2014 0:04
...jenom drobne korekce...Hlad nevyuzil svych 8 ci kolik hracu k tomu, ze by na nas vytvoril nejakej tlak, pruser byl s prominutim presne naopak v tom, ze jsme onu (zejmena) pro zacatek zapasu rozumnou taktiku, to jest defenzivu a cekani na chyby, nedokazali dodrzet, resp. nanestesti (zni to blbe, ale v tomhle pripade mi to prijde jako docela prilehavej vyraz) jsme se snazili sami hrat a tvorit...coz by za jine situace bylo sice zcela chvalyhodne, snazit se nejen borit, ale i tvorit, i nam to chvilku docela slo a nejake naznaky tam byly, neb Hlad nebranil na tom zacatku zrovna vzorove, takze jsme si tak trochu zacali myslet, ze by to mozna mohlo jit i takhle, jenze gola (ktery by nas dostal do kyzene role obrance a cekatele na brejky jaksi automaticky) jsme bohuzel nedali a akorat se unavili...Proste objektivne jsme se meli snazit asi tech prvnich 10 minut prezit zalezli, odkopavat a snazit se gol hlavne nedostat...Bohuzel stalo se, co se stat nemelo, prvni gol jde opravdu na muj vrub, po te necekane ztrate kdesi na pulce jsem si myslel, ze jdou souperi 2 na jednoho, ten utocnik snad i naznacoval cosi jako, ze by mohl prihravat, coz jsem mu sezral a hlidal tak vic nahravku nez prunik, strela sice nebyla do sibenice, nybrz "pouze" pod viko, ale i tak tezko chytatelna, poradi druhyho a tretiho golu je prohozeny, druhej byl opet po podobne situaci, kdy je obrana po ztrate na pulce rozhozena, prvni vlnu utoku dokazal Jirka vybornym zakrokem zastavit, bohuzel balon se odrazil nestastne k protihraci, ktery skoroval do prazdne, jediny treti byla opravdu vypracovana akce, prihravka z "pivota" na sbihajiciho hrace a nechytatelna bomba do sibenice...Zhruba od te 10. minuty se hra zacala postupne vyrovnavat, v podstate paralelne s tim, jak se zacal do provozni teploty dostavat Skalik...ktery nedal nas prvni gol, jak pise Tom, dal ho Venca strelou z kridla o tyc, ale Skalik mel na nem velky podil, presinkem ziskal balon, byl faulovan, stacil ale balon jeste pichnout do kridla prave Vencovi...Jinak muj gol byl asi formalne muj, nejsem si ale uplne jistej, jak se balon do brany nakonec dostal, Dusan ho tusim zvladl jeste vyrazit kamsi doprava, kde si ho srazil do brany hrudi tusim s Jenikem se vracejici obrance, jestli by skoncil v brane i tak, nevim, myslim, ze spis ne...byl jsem ale hlavne rad, ze jeste mame sanci a moc jsem to neresil...Prohry je zejmena s ohledem na druhy polocas skoda (klicovym elementem byl Skalik, ktery i pres nachlazeni podal vyborny vykon, bez nej ci na zacatku, kdy se jste rozehrival, jsme proti kompaktni obrane Hladu za stavu 0-3 nemeli moc co nabidnout, bylo to proste buseni do plnych s 1 hracem na stridani proti 4 a to maji navic v prumeru souperovi hraci 10 cm a 10 kilo k dobru, nekteri i vic...takze o to to bylo tezsi...), myslim ale, ze za tech 40 minut se opravdu nemusime stydet, kdyz se pridam k Davidove poznamce o minulem zapase (o tom, ze kdybychom hrali v 6, ten zapas bychom neprohrali) a k Tomove odstavci tykajicimu se Štýby, musim rict, ze mam taky pocit, ze kdybychom hrali od zacatku v 5 a jen se Skalikem, ze bychom ten zapas podle me neprohrali...a mozna, i kdybychom hrali tech 10 ci kolik minut jen ve 4...Hlad je kvalitni souper, ale verim, ze kdybychom dokazali drzet dyl rozumny stav, ze bychom na ne iv tehle sestave meli, jakmile se snazili sami tvorit, delali docela chyby, kterych se dalo vyuzit...Jinak na onom Tomove vyroku na adresu nove akvizice se shodli v podstate vsichni, jedna vec je fotbal, kam si jde clovek jenom zahrat a udelat si zizen a je mu celkem jedno, jak to dopadne a druha je fotbal, kde se clovek snazi i vyhrat, tam proste misto na tohle uplne neni, snad si to Štýba prebere nejak rozumne a soudne, je to urcite rozumnej kluk...Nicmene napriste verim, ze se opet dokazeme semknout a podat podobne kompaktni vykony jako byl treba ten z 1. polocasu proti Kulde!

Aktualita

Wolch - Férovka 7:3 (1:1)
První letošní výhra po kvalitním výkonu všech hráčů...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery