Úvod » Rubrika A-tým

Los Magnificos 2008 – Wolch Praha A 4:3 (2:2) (5.kolo) II.třída (3.liga) skupina A

publikováno 30.09.2014

Zbytečná ztráta bodů i přes plnou sestavu (nebo snad právě proto?)

Sestava: Jirka, Stoki, Lafroit, Kopi, Tomáš, Jeník, Honza Š., Vašek, Skalik, Štýba

Hráno 30.09.2014 ve 20.00 na hřišti Astra 2

Docela těžko se mi o dnešním zápase píše. Plná sestava dle mého problém nebyla, ale pokud bude většina proti, tak omezíme nominaci na maximálně 8 hráčů do pole, a novic týmu by pak v případě zájmu byl k dispozici pouze tehdy, když někdo ze sestavy vypadne. Otázkou je, zda je 8 správný počet, protože se ozývají hlasy po ještě okleštěnější sestavě. To už je ale dle mého názoru nesmysl, ale musíte si to říci sami.

Důvodů prohry je ale dle mého názoru více a i když jsou vzájemně propojeny, tak nedostatečný „ice time“ nebyl klíčovým faktorem. Každý hráč musí mít hlavu nastavenou tak, že po dobu na hřišti musí dát do hry všechno. Futsal je o zapojení všech čtyř hráčů sestavy a jak v obranné, tak v útočné fázi je potřeba neustálý pohyb a soustředění na hru. Jsou hráči, kteří nechají na hřišti vše a jdou střídat, některé ale střídání snad uráží, což nechápu, stejně tak mne nebaví upozorňovat na chyby, ale umět je přijmout ukazuje na velikost hráče. Když se snažím organizovat hru, tak to nedělám proto, že by mne bavilo někoho buzerovat, ale protože je ze strany lépe vidět prostor a když na sebe nebudete mluvit na hřišti, tak to fungovat nebude. Ale pokud se shodnete na tom, že bude lepší si to řídit sami, já s tím problém nemám.

Manifici jsou dobří fotbalisté, ale vstřelení gólů a několik dalších 100% šancí jsme jim nabídli vlastní nedůsledností. Dlouhodobě se nám nedaří v obranné fázi, laciné obranné chyby a chyby v útočné fázi, po kterých dostáváme góly z brejků, se bohužel opakují. Jsou fáze zápasu, kdy brání všichni super a na hru se dobře kouká, ale celkový počet chyb je tristní. Je pravdou, že prvnímu gólu soupeře předcházelo vyběhnutí hráče mimo zónu pro střídání, čímž se dostal za naše obránce, ale i tak se dalo gólu rychlejším vrácením se a větším důrazem v osobním souboji zabránit, ale soupeř to udělal dobře, klička Jirkovi a zakončení do prázdné brány byly ukázkové. Vyrovnat se nám podařilo po pěkné rychlé akci, když Skalik předložil tutovku Davidovi, který odčinil své předchozí částečné zaváhání. Druhý obdržený gól byl soupeřem vypracovaný, když si obránce seběhl mezi dva naše hráče a nedal Jirkovi šanci. Do poločasu jsme dokázali opět vyrovnat, to když Honzův aut převzal v nebezpečné vzdálenosti Skalik a po rychlé kličce zakončil netradičně pravou nechytatelně do šibenice.

Druhý poločas jsme zahájili dobře a předvedli jsme další krásnou akci, to když Jirkův dlouhý výhoz zpracoval Vašek pravou do protipohybu obránce a zakončil levou podobně jako před ním Skalik do šibenice. Další naše akce ale zůstaly nevyužity a bohužel jsme opět předvedli další chyby. Vyrovnání padlo kvůli nakumulování více chyb – při našem útoku jsme střídali, útočník o balón přišel, ten rychle putoval na naši polovinu, obránce vyběhnuvší ze střídačky dokázal útočníka zpomalit, ale ani dobíhající hráči nedokázali nejlepšímu střelci soupeře zabránit v gólové střele. Chyba při přechodu do útoku nabídla brejk soupeři a přečíslení 2:1 skončilo 4. brankou v naší síti. Power play nebyla zahrána úplně dobře, soupeř třikrát těsně netrefil odkrytou branku, ale hlavně snad jediné zakončení a dokonce myslím dvakrát písknuté druhé hraní brankáře, to nebyla dobrá vizitka naší hry.

Los Magnificos nás porazilo našimi zbraněmi – dobrá obrana a rychlé brejky. Jirka nám chycením několik tutovek dal příležitost bodovat, ale těch nabídnutých šancí soupeři kvůli chybám jak obránců, tak útočníků, bylo moc. I my jsme měli šance, ale nebyli jsme tak nebezpeční. V naší skupině ale téměř každý dokáže porazit kohokoli, takže po jedné prohře není nic ztraceno. Hlavy vzhůru, když budeme bojovat, tak máme kvalitu na to, abychom se vrátili na vítěznou vlnu. Od teď jsou zápasy již v pondělí! Hlavně prosím o pochopení, že kritika má být upozornění na chyby, které je potřeba odstranit, není samoúčelná. Všichni dokážou zahrát lépe než dnes a nikdo není neomylný, takže hlavně ať je ze hry radost.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil HonzaŠ | 01.10.2014 12:15
Jak uz jsem zminoval vcera, druhy gol soupere nepovazuju za nijak extra vypracovany, nybrz za produkt castecne moji chyby (sice jsem pri vraceni se dobre precetl hru, ocekavaje tu paticku na volneho hrace, bohuzel jsem mu ale nesel vubec do tela - nebyla to zadna gorila - takze vysledny efekt byl nula) a castecne chyby tech dvou hracu, kteri zbytecne sbihali s tim jedinym hracem soupere, coz se ja pak uz de facto jen snazil hasit...Jinak mam pocit, ze ona horsi obranna faze souvisi do jiste miry s tim, ze mame, castecne mozna opravnene, pocit, ze muzeme soupere prehrat i proste jen fotbalovosti a hrou dopredu, tj. vyhravat ve stylu 7-4 a ne 4-1, jak tomu byvalo v minulych letech...Navic treba za becko jsme mnohdy hrali opravdu pomerne defenzivne a v obranne ulite cekali na brejky, coz byla ta jedina taktika, se kterou jsme byli uspesni, jakmile to bylo nekdy nejake nahoru dolu ci jsme se museli tlacit dopredu, zpravidla to nedopadalo dobre, neb jsme jednak nebyli nijak extra kombinacne silni a druhak ani zadni extra strelci...Pochopitelne je mnohem zabavnejsi hrat ofenzivni fotbal a snazit se i tvorit a clovek ma lepsi pocit z vysledku teba 4-4 nez 1-1, zaroven ale nase tvorive schopnosti zjevne maji sve limity, coz vcerejsek ukazal v plne nahote, taktika hrat na onech 7-4 muze fungovat proti slabsim, hure branicim tymum (viz napr. 1. kolo a obrat z 2-5 na 12-6, ci kolo minule), bohuzel ale asi uz nebude fungovat proti tem lepsim, viz zapas proti KYXu ci vcerejsi...Takze v nich se to holt budeme muset snazit urvat klidne na 2-1 ci tak neco a proste to vydrit, ony sance stejne vzdycky prijdou, pri dobre obrane...Myslim, ze dalsi zapas proti hladu bude prave zapasem z tehle kategorie, Hlad, co vim, dobre brani (prvni 2 kola vyhral 2-1), takze mozna dobre, ze jsme tu "facku" dostali uz vcera, snad nam to pomuze! Jo a ja jsem rozhodne pro oklesteni sestavy na tech 8 lidi - to je podle me jeste unosne (zvlast kdyz se to nebude nejspis opakovat casto) a horni hranice, zaroven verim, ze po vcerejsi diskusi budeme napriste schopni, pokud se v tech 8 do pole skutecne sejdeme, to vyuzit v nas prospech a opravdu litat (vcera se opravdu treba nabizel celoplosny presink, zaroven jsme v utoku za cely zapas treba vubec nedokazali zrychlit hru finalnimi nahravkami "z prvni", coz bylo to, co nam, resp. vam umoznilo otocit ten zapas 1.kola; souper sice branil lip a hrozil z brejku, pokud bychom ale opravdu jezdili a okamzite po evtl. ztrate balonu napadali jak vosy, tak verim, ze by na brejky nedoslo, souperi by to museli resit jen odkopy a postupne bychom je utavili)...Tak jsem se pekne vyzvanil a jdu neco delat ..
Osobní profil Kopy75 | 01.10.2014 9:53
Chtěl bych poděkovat Tomášovi, který se zhostil nevděčné role "kouče" a podle mne až na tu jednu drobnou chybu to zvládl velmi dobře.

Aktualita

Wolch - Férovka 7:3 (1:1)
První letošní výhra po kvalitním výkonu všech hráčů...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery